Featured
Table of Contents
45. In gesloten en halfopen bebouwing moet in principe het gabarit van de aanpalende woning worden gevolgd. kelder onder bijgebouw. Afwijkingen zijn mogelijk mits rekening wordt gehouden met volgende criteria: • typologie en eenvormigheid van de bebouwing in de straat; • de verrijking van het straatbeeld; • de architecturale en esthetische eenheid die de gekoppelde gebouwen vormen en de wijze waarop de verspringing in het gabarit wordt opgevangen.
46. Indien het gelijkvloers uitsluitend of hoofdzakelijk bestemd is voor andere functies dan wonen dient een eventuele woongelegenheid afzonderlijk bereikbaar te zijn vanaf de openbare weg. Art. 47. § 1 Elke uitbreiding of verbouwing van woningen binnen een eenheid dient de eenheid te bewaren. § 2 Het kleurgebruik bij alle landbouwgebouwen dient zoveel mogelijk aangepast aan de omgeving, waarbij het gebruik van opvallende kleuren moet worden vermeden. eiken bijgebouw te koop.
Art. 50. § 1 Afzonderlijke bijgebouwen moeten worden ingeplant op minimum 2m van de perceelsgrenzen en op minimaal 19m van de voorgevelbouwlijn, met een minimale afstand van 4m tot de achtergevel van het hoofdgebouw. § 2 In afwijking van §1 kan een volledig vrijstaande carport die fysisch geen deel uitmaakt van het hoofdgebouw én waarvan de vier zijden volledig open zijn worden toegelaten op minstens 1 m van de perceelsgrens en op minimaal 4m achter de achtergevel van het hoofdgebouw.
§ 3 In afwijking van §1 mogen houten tuinhuisjes tot maximaal 12 m² tot op 1 meter van de perceelsgrens worden geplaatst. De overige bepalingen blijven van toepassing. Art (stenen bijgebouw). 51. Gemetste constructies kunnen mits akkoord van de aanpalende eigenaar worden gekoppeld op de gemeenschappelijke perceelsgrens. Dit houdt in dat de akkoordgever bij het bouwen van een dergelijk gebouw dient aan te bouwen.
Art. 52. Niet - gemetste constructies mogen niet op de perceelsgrens geplaatst worden. Deze zijn enkel toelaatbaar indien ze tegen een gemene muur in metselwerk worden geplaatst. Afdeling I.4 Hoogtepeilen Art. 53. Het binnenpeil, op de dorpel van de inkomdeur, moet als peil 0. 00 worden aangeduid op de plannen.
w.z. stalen ramen bijgebouw.: deze van de andere niveaus van het gebouw, de tuin, de boordsteen of bij ontstentenis de as van de weg en eventueel de aanpalende eigendommen. Art. 54. De vloerpas van de woning dient zich te bevinden boven het peil van de boordsteen. Indien er geen boordsteen aanwezig is, boven het peil van de as van de weg.
In afwijking op het bovenstaande is het toegelaten garages op een niveau te brengen van max. 50 cm, enkel en alleen indien de bouwlijn op 5. 0m of meer ligt van de rooilijn. www. zemst. regels bijgebouw.be § 2 Minimum: voor gelijkvloerse vertrekken 2 cm te vermenigvuldigen met het aantal meter tussen de voorgevel en de boordsteen (of de rand) van de weg, maar alleszins met een minimum van 10 centimeter.
Art (oppervlakte bijgebouw). 55. De afwerking van het privaat terrein dient te gebeuren tot op de rooilijn, op een niveau dat exact bepaald wordt door een helling van 2% vanaf de boordsteen van de rijweg tot tegen de rooilijn. Latere inrichting van het openbaar domein gebeurt steeds op basis van dit niveau.
Art. 56. Een aanhoging van de omringende tuingrond moet geleidelijk afhellen tot op het natuurlijk peil van de grond, op 50 cm van elke perceelsgrens, evenals van de rooilijn. Mits schriftelijk akkoord van de aanpalende eigenaar en van de vergunning verlenende overheid mag de tuingrond aangehoogd worden tot op de perceelsgrens.
Hoofdstuk II. Afsluitingen Afdeling II.1 Strook voor voortuinen Art. 57. De afsluitingen en hagen in deze strook mogen maximaal 0,80m hoog zijn. Hagen moeten op 0,50m van de zijdelingse perceelsgrenzen en van de rooilijn worden geplant (definitie bijgebouw). Andere afsluitingen moeten worden geplaatst tegen de rooilijn of de perceelsgrenzen op privaat eigendom.
Art. 58. In gemeenschappelijk overleg mogen de afsluitingen en hagen geplaatst worden op de perceelsgrens tussen 2 privé eigenaars. Art. 59. Bij hoekpercelen is het plaatsen van een gesloten afsluiting van 2m hoog toegelaten mits de eigenaar de nood kan aantonen van de bescherming van de privacy. De plaatsing is afhankelijk van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in de direct aanpalende straten en de omgeving.
60. Tenzij een andere afsluiting uitdrukkelijk wordt vergund door het college van burgemeester en schepenen, zijn alleen toegelaten : 1° Levende hagen of struiken die een haag vormen van max - hoofdgebouw bijgebouw. 2 m hoogte, te plaatsen op 0,50 m van de perceelsgrens. 2° Afsluitingen bestaande uit paal en draad tot 2 m hoogte, eventueel dichtgemaakt tot op 40 cm hoogte, en geplaatst tegen de perceelsgrens.
61. In gemeenschappelijk overleg mogen afsluitingen en hagen geplaatst worden op de perceelsgrens tussen 2 privé eigenaars (bijgebouw thermowood). Art. 62. Volledig gesloten afscheidingen zijn slechts toegelaten ter bescherming van de privacy in de nabijheid van het hoofdgebouw. Ze mogen een max. hoogte hebben van 2m en worden geplaatst in het verlengde van een constructie op de perceelsgrens, over een max - houten bijgebouw.
Indien de privacy in het gedrang komt en de eigenaar dit gemotiveerd kan bewijzen kan het college van burgemeester en schepenen hiervan afwijken (verlichting bijgebouw). 39 Art. 63. Bij hoekpercelen is het plaatsen van een gesloten afsluiting van 2m hoog toegelaten mits de eigenaar de nood kan aantonen van de bescherming van de privacy.
65. De machtiging van het college van burgemeester en schepenen voor de lozing van afvalwater bepaalt de voorwaarden waaraan de lozing onder meer moet voldoen Art. 66. Het is niet toegestaan ondergrondse garages en ruimten aan te sluiten op de openbare riolering. Hoofdstuk IV. Parkeerplaatsen Art. 67. Binnen de bebouwde kom en langsheen de verzamelen verbindingswegen moet er minstens één parkeergelegenheid, staanplaats of garage, op private grond per woongelegenheid worden voorzien.
Omwille van functionele stedenbouwkundige problemen kan hiervan worden afgeweken. Art. 68. Waar de goede ruimtelijke ordening het vereist dient de garage opgenomen te worden in of tegen het hoofdgebouw. De te plaatsen garagepoort dient bij voorkeur minimum 5 meter achter de rooilijn te liggen. Dit om stationeren op privaat domein, weg van de openbare weg, mogelijk te maken.
69. Voor kantoor- of handelsgebouwen met een belangrijke ruimtelijke impact en een bruto vloeroppervlakte van min. 200m² dient er, door de aanvrager, een inventaris te worden opgemaakt van het aanbod van parkeergelegenheden in een straal van 300m. houten poolhouse. Deze inventaris omvat volgende elementen: § 1 alle openbare parkings en hun statuut (parkeerschijf, kort parkeren, lang parkeren e.
d.); § 3 de bezettingsgraad van de parkeerplaatsen tijdens het spitsuur en buiten de spitsuren; § 4 vermoedelijk aantal personeelsleden en bezoekers dat van het aangevraagde handels- of kantoorgebouw zal gebruik maken. Art. huis te koop met bijgebouw. 70. Op basis van deze inventaris van het aanbod van parkeergelegenheden kan de gemeente opleggen een aantal parkeerplaatsen op privé-terrein te voorzien.
Uitsprongen boven openbaar domein Art. 71. Garagepoorten, deuren, ramen en luiken e. d. van de gelijkvloerse of de kelderverdieping mogen niet boven het openbaar domein opendraaien. Art. 72. Afsluitingen, ingangspijlers en brievenbussen e. d. mogen niet over de rooilijn uitsteken. Evenmin mogen er op het openbaar domein trappen of aanhogingen worden aangebracht.
RECLAME, ZONNESCHERMEN EN LUIFELS Hoofdstuk I. Definities Art. 73. Reclame: elke publiciteitsinrichting die niet als uithangbord kan worden beschouwd en waarop publiciteit wordt gevoerd ten voordele van een persoon of instelling die niet ter plaatse zijn bedrijvigheid uitoefent (kostprijs bijgebouw m2). Art. 74 (houten bijgebouw). Uithangbord: ieder opschrift, symbool of logo, aangebracht op een plaats om aan het publiek de handel, de nijverheid of het beroep dat er wordt uitgeoefend te kenmerken en te doen kennen.
Het uithangbord sluit dus alle publiciteit uit van derden, dit wil zeggen in het voordeel van gelijk welke persoon die zijn bedrijvigheid elders uitoefent dan op de plaats waar het opschrift is aangebracht. Art. 75. Vrijstaande dragers: Elke constructie die volkomen losstaat van een gebouw en waarop reclame en uithangborden kunnen worden aangebracht. zonevreemd bijgebouw.
Algemeen Art. 78. In de ruimtelijk kwetsbare gebieden of in de onmiddellijke omgeving van een beschermd monument of gebouw met architecturale waarde, is het plaatsen van reclame, uithangborden, vrijstaande dragers en andere reclamedragers niet toegelaten. Mits de eigenaar kan motiveren waarom het plaatsen van een beperkte reclame, uithangbord en andere reclamedragers stedenbouwkundig verantwoord is, kan het college van burgemeester en schepenen hiervan afwijken.
Table of Contents
Latest Posts
Huis Bouwen 150.000
Van Der Deen Meubelen
Kosten Huis Bouwen 2021
More
Latest Posts
Huis Bouwen 150.000
Van Der Deen Meubelen
Kosten Huis Bouwen 2021